God Jul!

Nu tänker jag inte skriva i bloggen förrän julen är över... Det är lika bra att bestämma sig för det så att jag inte fastnar här framför datorn istället för att umgås med min familj (eller för den delen istället för att göra en massa saker som behöver göras nu innan jul).

Dottern är sjuk igen. Hon ska nu får bricanyl för sin hosta och läkeriet gör dessutom en odling på kisset. Det fanns tydligen blod i urinet, så det lutar väl åt en presumtiv uvi :/ Igår blev hon hämtad från dagis eftersom hon bara legat på en soffa och inte orkat med någonting, klagade dessutom på magont. Tror att det är en kombinatiion av att kompisarna inte var på plats igår, att hon är sjuk, att hon hade druckit dåligt... Det känns bra att det är jullov nu!

Sonen fick stanna kvar på dagis i alla fall och han har haft det jättebra. Det är så kul att lyssna när han försöker berätta om vad han haft för sig där:-)

Innan jag slutar för denna gång vill jag dela ut dagens ris... Till Posten... 

Jag beställde ett antal böcker från AdLibris (i god tid) som skulle levereras före jul. Tror ni att det blev så? Närå.... Leveransen är numera daterad till den 27 december. Hurra. Inte. Det var ju julböckerna till hela släktens barn... Sitter alltså här utan julklappar till ungarnas kusiner och hur kul känns det? Inte det minsta. Har i alla fall ringt föräldrarna och berättat om läget. Som tur är har de förståelse för läget. Men trist är det i alla fall. Hur kan man ställa posten till svars för detta? Antar att det inte ens går... :-(

Ska man försöka se det från den ljusa sidan så skulle man ju kunna hävda att det som ungarna brukar tycka om med julen nu förlängs - paketöppnandet. Men jag kan ändå inte släppa att det känns surt.

Vad roligare är, är ändå att vi ska åka till IKEA under mellandagarna. Skulle tro att det är fler än vi som tänkt samma ljusa tanke, så det lär ju vara pintjockt med folk och urplockat i hyllorna. Kul ska det bli i alla fall!

Nu ska jag hosta mig in i barnens rum och göra ett försök att plocka bort lite leksaker som de inte använder för stunden. Lika bra att göra det nu innan lagret fylls på igen.

God Jul och Gott Nytt År till er alla!

Lugnet lägrar sig sakta...

Jag tror att lugnet har börjat lägra sig här hemmavid.

Visserligen spökar min magkatarr fortfarande *blä*, visserligen är ungarna helgalna mest hela tiden och visserligen är det fortfarande mycket att stå i, men det känns ändå lugnt...

Kanske beror det på att jag inte ids ha så höga krav på att det ska vara perfekt med julfirandet i år.  Kanske beror det på listorna vi gjort med lite att greja med varje dag så att det inte hopar sig den 23:e, kanske beror det på någonting annat... Men det spelar ju å andra sidan mindre roll nu känns det som. Huvudsaken är att jag inte är stressad in i märg och ben.

Barnen är förväntansfulla och längtar efter tomten. Mest storasyster, men lillebror håller ju med henne i stort sett om allt hon säger, så han hakar på även i detta. Varje morgon inleds med frågan:
 "Kommer tomten i dag? Den där tokiga tomten..."

Den där tokiga tomten... Det är barnens far det... Jag har sällan haft så roligt vid julklappsutdelningarna sedan M. började tomta. Förra året var paradnumret att han rasade ner i julklappssäcken med huvudet före. Ungarna tjöt fullkomligen av skratt. Andra tomtar göre sig heller icke besvär - storasyster är rejält reserverad mot dem. Lustigt hur det kan bli ibland.

Lillebror har förresten börjat prata på allvar nu. Nu ploppar det fram tvåordsmeningar i parti och minut och han verkar njuta av att vi faktiskt fattar mer av vad han säger. Det gör vi med för den delen... Han har ocjkså tagit efter sin systers sångglädje och nynnar ofta på diverse melodier. Det är så mysigt med sjungande barn!

Nu känner jag på doften att det är dags att gå ner i köket och kolla in saffranskakan... Vi ska ha glöggkväll med arbetslaget här hemma i morgon och då kan det ju vara gott med en sådan. Själv tål jag ju inte saffran (kliar i hals, mun och på läpparna), men andra brukar ju gilla det så det kan ju vara mödan värt att greja en sådan då :-)

*fniss*

Så söt man kan va' då! Bra karl reder sig själv, hette det väl också? ;-)


Jul, jul, strålande jul...

Ett gott råd: om ni har pysselglada barn hemma, se då till att undvika pyssel på ert arbete :-)

Vi har haft Elevens Val-vecka på jobbet nu och jag höll i valet Julmarknad tillsammans med en kollega. Eleverna ska, tillsammans med oss vuxna, arrangera en julmarknad och tillverka saker för försäljning på densamma.

Nu har jag mest lust att spy på allt vad pyssel och glitter heter, men så är ju dottern så glad i pyssel. Hon längtar ihjäl sig efter tomten, efter julgran och allt det där. Lillebror hakar naturligtvis på, varför skulle han tycka annat än sin idol, liksom?! Så för husfridens skull kommer vi nog att pyssla lite här hemma också. Har faktiskt köpt en pysselsats från Slöjd-detaljer där resultatet också blir väldigt lyckat (heter materialsats julgransfigurer). Tror att jag ska sätta en sådan här figur i händerna på T och så får vi se hur hon lyckas pillra ihop det. Hon tycker ju om att sy. Säger hon i alla fall. Och vad gör man väl inte för sina barn?

Sedan har jag alltid varit lite småallergisk mot allt vad blinkande lampor heter kring juletid. Men nu har jag fått lov att ompröva mitt ställningstagande där också (lustigt egentligen hur mycket omprövanden det blivit nu på sistone). Mormor och morfar kom med en modell av en stad där belysningen och lite till betod av blinkande, vadheterdetnuigen, ja någon slags glasfibertrådar där det lyser i änden ialla fall. Den var rätt okej får jag lov att erkänna, men ungarna tycker att den är underbar, så då fick den hamna på paradplatsen i bokhyllan - vår kitschiga, blinkande julstadsmodell :-)

Nu däremot ska jag till frissan. Det var nog på tiden även fast jag är i en låta-håret-växa-ut-period. Det är inte lika kul längre när kalufsen mest bara känns tufsig och torr...

Hoppas att ni alla får en riktigt trevlig första advent!

RSS 2.0