Det är lustigt...

Det är lite intressant hur livet ter sig som en berg- och dalbana... Ibland finns det hur mycket utrymme som helst för att blogga, andra gånger hinner man knappt sätta sig vid datorn.

Just nu befinner jag mig på en sådan där topp, rent sysselsättningsmässigt sett, då jag knappt hinner andas, än mindre blogga eller ens försöka påverka politiker... :-) Men det får bli senare. Jag behöver ju faktiskt inte göra allt exakt samtidigt ;-)

Maken åker för den delen till USA på lördag och blir borta åtta dagar. Känns både trist och jobbigt... Det är en massa saker som strular med resan och jag kan ju inte låta bli att se det som en massa olycksbådande omen, att det inte är meningen att han ska åka. Om han åker så kommer en massa hemskheter hända, som att planet kommer att krascha någonstans efter vägen, någon terroristattack eller galning som kommer och skjuter ner en massa folk eller att M. blir rånmördad... Fyans!

Måste på lektion nu, men jag lär återkomma om dotterns förestående födelsedag och kalas... Det händer ju trevliga saker också!

1-0 till BUF

Ja, så blev det... Den här gången... I fredags tog förvaltningschefen det operativa beslutet att utöka barngruppernas storlek. En förskoleavdelning ska öppnas (förmodligen) under januari och ytterligare en (möjligen två) nästa höst.

Jag är jättebesviken för BUF har totalt nonchalerat både föräldrarnas och personalens synpunkter. Det känns trist i en kommun där man i den för- och grundskoleutredning som gjordes alldeles nyligen använder öppenhet och delaktighet som nyckelord.

Jag hoppas bara att alla föräldrar som varit uppmuntrande och stöttande under hela den här historien hakar på nu när det är dags att byta strategi och börja bearbeta politikerna i BUN och inte för den delen inte lämna förvaltningscheferna i fred heller...

Fick jag som jag ville skulle det då inte ske någon ny intagning till nästa höst - möjligen med undantag för syskon till de befintliga barnen, den kvoten har ju redan fyllts på i år... Utökningen av barngruppernas storlek skulle ju liksom bara vara tillfällig...

*djup suck och förtvivlan*

Rädd? Rädd!

Såg en webbfråga på Aftonbladets hemsida: Är du rädd för att det ska bli kärnvapenkrig?

Min första tanke var att jag nog inte är det, men så såg jag rubriksättningen i samband med webbfrågan...
"Varningen: Vi kommer att agera. "
"USA:s president George Bush talar i direktsändning från Vita Huset: USA fördömer denna provokativa handling."

Genast kände jag nackhåren resa sig...

Nöjd med mig själv!

Ja, jag började ju mitt nya liv här i slutet av juli men kom inte igång med det "på riktigt" förrän i mitten av augusti.

Nu har det i alla fall gett resultat verkar det som. Ibland är det verkligen tur att tiden går fort - som sådana här gånger - då blir väntan på resultatet inte lika tradigt.

Mitt mål är i alla fall -10 kg fram till jul (21/12). Nu har jag nått halvvägs och ligger därmed lite före tidsplanen. Har också krympt 7 cm i omkrets och det känns heller inte helt fel... Börjar känna mig som en riktig trekommanolla till vardags och en fyrakommanolla när jag är på bra humör :-) (Kanske ska tillägga att femkommanoll är det optimala, men perfekt ska jag försöka undvika att bli ;-))

Dessutom måste jag säga att jag varit lite skeptisk till det här med hur motion påverkar måendet i själen... Men jag måste säga att det stämmer! Motion = mer välbefinnande och energi. Så är det verkligen!

Nu är det däremot natt och sova som gäller!

Link of the day

Dagens länk borde väl egentligen heta veckans eller månadens länk istället, men jag tycker att "link of the day" har lite roligare klang ;-) Sak samma...

Jag har gått med i Barnverket! Ett rikstäckande, partipolitiskt oberoende nätverk som verkar för barn i förskola, skola och fritids. Det är också hit som dagens länk går...

Barnverket

Annars har det varit en bra dag i dag. Morgonen hemma var sådär oförskämt lyxigt lugn (barnen höll sams, samarbetade och allt sånt där), tog sedan ut min friskvårdstimme och gick på Nautilus (sprang 40 minuter på löpbandet *heja mej*)... Var lite lagom omotiverad till att jobba, bara... Men det brukar gå över efter ett par dagars softande :-) Då finns det liksom ingen tid kvar till att fortsätta i den stilen... Avslutade arbetsdagen med en timmes (smärtsamt) skön massage av en sjukgymnast/massör, så nu är jag riktigt kokt-spaghetti-mjuk i nacken och ryggen!

Mailade också en inbjudan till ett föräldramöte till politikerna i BUN igår kväll. Fick svar från ordföranden som inte kunde komma, övriga har jag inte fått någon respons ifrån... Men jag fick en del bra tips per mail från en annan Barnverkare. Tacksamt!

Snart börjar När och fjärran, så jag ska ta och pallra mig ner, ta lite Ramlösa Granatäpple och sedan gå och dega i soffan innan det är dags att sova...

So long!


Annars är det bra...

Äntligen är det fredag! Det känns i både kropp och själ att det har varit en intensiv vecka och jag är rätt glad över att jag inte är politiker eller någon annan sorts högre uppsatt tjänsteman i något annat sammanhang...

Namninsamlingslistorna är uppe lite här och där nu, "notisen" i NSD blev en till stor artikel. Kul! Nu inväntar vi föräldramötet på förskolan kommande vecka. Ska maila BUN:s politiker under morgondagen med en inbjudan till detta möte med tanke på att många föräldrar lär ha en del frågor att ställa till dem just när det gäller dessa "tillfälliga" gruppökningar.

Jag har också hittat igen Kiruna Förskolors Föräldraförening, men inget telefonnummer. Senast de omnämnts i kommunens rullor verkar vara 2002. Det verkar alltså som att de för en tynande tillvaro. Synd. Men jag ska nog försöka komma i kontakt med dem, för det är ju alltid bra att ha en förening i ryggen sådana här gånger.

Jag hoppas nu bara att alla som klappat mig på axeln, sagt uppmuntrande och stödjande ord skriver på namninsamlingslistan och att de uppmuntrar andra till att göra detsamma...


Jag måste bara få det sagt...

Markus rockar!

Jag har ju hamnat i Idol-träsket i år igen och kan bara säga att denna man får mig att smälta :-) Han är inte vacker på ett sånt där klockrent sätt, men Oj! Vilken utstrålning han har... Och en sån härlig röst...

Blandat svammel...

Tar en protestpaus i bloggen även fast protesterandet ingalunda avstannat irl... Var med i NSD i dag igen, denna gång i syfte att uppmärksamma namninsamlingen vi startat. Har fått massor med stöd och det känns SÅ bra att veta att man har opinionen med sig :-)

Till svamlet... Jag har ju konstaterat att jag skulle vara Champagne om jag var en dryck med alkohol och att jag skulle vara Green Lantern om jag var en superhjälte... Nu följer lite annat kul "värdelöst vetande" om mig :-)

You Are Most Like Eva Longoria
“There's something very sexy about being submissive.”
What Modern Bombshell Are You Most Like?

You Are Buffy the Vampire Slayer
"We saved the world. I say we have to party."
What Superheroine Are You?

Your Scent is Key Lime
Sassy, real, and totally smooth
You're a total flirt who's always ready for a challenge!
What Scent Are You?

You Are Psyche!
Eternally in search of purpose and insight.
You're curious and creative with a total sense of wonder.
Totally empathetic, you pick up on other's moods easily.
Just be sure to pamper yourself as well!
What Goddess Are You?

Your Element is Water
Your power colors: blue and aqua

Your energy: deep

Your season: winter

Like the ocean, you evoke deep feelings and passion.
You have an emotional, sensitive, and spiritual soul.
A bit mysterious, you tend to be quiet when you are working out a problem.
You need your alone time, so that you can think and dream.
What Element Are You?

Ja! Ja!!! JA!!!

Jag blev så glad att jag nästan började gråta där jag stod när jag lämnade barnen i morse.

En annan förälder hade läst artikeln i NSD och blivit lika arg som jag. Hon och två andra mammor hade oberoende av varandra talat med BUN:s ordförande, han hade vid alla dessa tre tillfällen lovat dem samma sak - men i gårdagens artikel sagt precis tvärtemot.

Detta gjorde att mamman i fråga skrev ett upprop och hängde upp listan på förskolan och nu ska vi hjälpas åt med att sprida detta på diverse ställen i stan. Nästa vecka är det föräldramöte på förskolan och då ska vi jobba med att få dit politiker och journalister...

1. Det är så förbannat skönt att ha satt igång någonting istället för att bara knyta näven i fickan.
2. Det är så förbannat skönt att vara flera om det!

*wohooo*

Nu däremot ska jag försöka jobba... ;-)

Inte bara elände

Jag är fortfarande jättearg över de förväntade ökningarna av barngrupperna i förskolan. Ett plus är dock att det nu inte längre rör sig om FYRA barn på avdelningen, utan om FLER barn... Alltid nåt. Jag har också pratat med en lokaltidning och dessutom fått respons från lokalnyheterna på TV *shit* Känns bra att det händer något!

Men i alla fall... Var och hälsade på i en kompis blogg och hittade ett roligt test där :-) Måste bara delge er resultatet :-)

You Are Champagne

A true mystery, no one can quite figure you out...
That is, until you start drinking. Then you tend to let loose.
You're fun to drink with, but it definitely takes you a few drinks to loosen up.
You prefer to date a man who likes the finer things in life... like a five star dinner with that champagne.
What Alcoholic Drink Are You?

RSS 2.0