Ja är en snäll piiins, mamma!

Sonen har blivit väldigt förtjust i att klä ut sig och i att leka att han är en massa olika figurer. Vi har Sjörövar-Fabbe på besök med jämna mellanrum (rätt ofta, faktiskt), liksom Spajdemään, diverse olika Piiinsar och Pinsessor för att inte tala om självaste Pippi.

Vi har ju en del utklädningskläder här hemma: Pippi, en prinsessutstyrsel och så lite andra grejjor som man kan spöka ut sig med. Men inget direkt "killigt" sådär (där kom det...). Inga mansroller som man kan ikläda sig direkt. Ja, förutom Sjörövar-Fabbe-hatten då.

Kollade lite på lekbutiken vad som fanns och det är ju det vanliga: Zorro, cowboys, rustningar... Men inget som passar kommentaren "Ja är en snäll piiins, mamma".

Vad gör då inte en blödig mamma för sin son som älskar glitter, tofsar i håret och sitt prinsessnattlinne lika mycket som han fascineras av allt som låter och rör sig, typ morfars snöslunga? Jo, hon tar reda på sonens favoritfärger (rött och gult), dotterns dito (blått och rosa), travar iväg på stan och inhandlar lite blankt tyg och vackra band, sätter sig vid symaskinen och syr två mantlar. En för en snäll piiins och en värdig en busig prinsessa ;-)

image15
Underverken i väntan på att de levande underverken ska vakna ;-) Jag känner mig nöjd med mina alster...

Kommentarer
Postat av: JoVi

Så himla fina mantlar!

Vad sa barnen? Jag antar att du har haft kungligheter i huset idag :)

Kram!

2007-03-08 @ 14:28:49
URL: http://joviskarameller.blogg.se
Postat av: Åsa

Jag önskar att Alvar också blir en snäll prins!

2007-03-08 @ 15:07:21
URL: http://mimosan.bloggagratis.nu
Postat av: Nina

JoVi:
Barnen blev alldeles till sig. T. har knappt vågat ta på sin mantel - men hon glittrar som få när hon väl har den... V. har haft den mest hela tiden :-) Kul när barnen uppskattar små saker man gör :-)))

Åsa:
Det lär han bli... Tycker att han verkar ha potential, lillskräpet :-)

2007-03-08 @ 15:19:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0