Jag mötte Lassie...

Töntvarning utfärdas!

Ni som inte grejar kusinen-från-landet-beteende får sluta läsa nu, för nu kommer det att bli pinigt ;-)

I dag har jag ätit lunch ca 1,5 meter ifrån Mikael Persbrandt och Sanna Lundell (det är väl henne han är tillsammans med)...

*wow*

Det är lite småkul att springa på kändisar från Ståkkålm (eller för den delen LA - det är ju där Izabella Scorupco bor...) sådär på en torsdagslunch här uppe i avkroken. Det är ju inget vi är sådär superbortskämda med. Å andra sidan så skulle det nog inte spela så stor roll, för jag har så dålig koll i alla fall. Under en vistelse just i Ståkkålm så var jag och min kompis ute på stan och hon petade i mig både lite nu och då och nämnde samtidigt en massa kända namn - jag lallade mest på och undrade var alla kändisar egentligen höll hus. Jag såg ju dem inte :-) I dag var det min kollega som uppmärksammade mig på vilka det var som kom in på restaurangen.

Det var ju förstås svårt att låta bli att spana i dag (obs! Jag behövde inte sitta och vända mig om - utan de satt rakt i mitt synfält) - fy vad hemskt det måste vara att vara känd, med en massa folk som hajar till och inte kan låta bli att titta trots att de vet att de borde det! Men jag plockade åtminstone inte fram mobilen för att fota dem! Alltid nåt ;-)

Kunde i alla fall konstatera att Persbrandt var lång och att han har väldigt blå ögon. Jag har aldrig varit något stort fan, men nog har karln utstrålning... :-)

Slut på pinsamheter. För i dag...


Tänk!

Kan inte fatta att de här skrynkliga små liven utvecklats till de två fantastiska barnen jag har här hemma i dag. Jag tror att mitt hjärta snart spricker av kärlek till min familj...

Nog är de ganska lika varandra, va? Kan skvallra om att lillebror är till vänster och storasyster till höger...

Hangup!

Jag har hakat upp mig på reklamen om den "nya" Grandiosapizzan...

Grandiosa Power Pan - Fett med fibrer!

Jag antar att betydelsen ska vara att det är mycket fibrer i pizzan, men jag ser bara en dallrande fettklump med inslag av fiberpartiklar framför mig och det gör att jag absolut inte kan tänka mig att äta Power Pan! Tvärtom blir jag rätt äcklad...

Kan inte låta bli att undra om det var en medveten grej av reklammakarna? Den där tvetydigheten, alltså...

Underbart!

Underbart, underbart, underbart...

Det är allt jag har att säga om vädret denna helg. Visserligen ovanligt och det borde ju vara oroande i klimatförändringarnas tid, men det går ändå inte att komma i från att helgen har varit ovanligt njutningsfull!

image18

Gospel

I dag har jag varit på en körövning för första gången i mitt liv. Jag skulle börja i en barnkör när jag var, typ 7-8 år, men bangade då. I dag, ett antal år senare, plockade jag upp den pinnen och kanske också drömmen igen.

Det har startats en Gospelkör här i stan. Det var typ ett fyrtiotal som skulle börja, så det blir en rätt stor kör också. Kul! Jag var i alla fall grymt spänd i början, alla jag pratade med verkade vara "gamla rävar" i sammanhanget, så prestationsångest är bara förnamnet på vad jag upplevde. I synnerhet som jag inte har särskilt stort självförtroende alls när det gäller att sjunga. Hellre än bra, har liksom varit mitt motto :-)

I alla fall har jag konstaterat att jag sannolikt är en Alt.

Jag har också konstaterat att det är roligt att sjunga tillsammans med andra och att det är ett grymt gung när man sjunger gospel med andra. Jag har alltid fascinerats av gospelkörer i diverse filmer, serier etc. Men det var alltså lika roligt som det såg ut att vara. I alla fall i dag ;-)


På tal om miljöproblem...

...och den överkonsumtion som är förknippad därmed, så har jag snurrat runt på Spacebabies och konstaterat att följande set skulle göra städningen till en ren fröjd och glädje - garanterat ;-) (i alla fall så länge som jag får sitta och titta på när någon städar med de läckra städprylarna ;-))

image16

Men i alla fall... För att hotta upp duschandet så hade det ju också kunnat vara roligt med en sån här:
image17
Jag är såld!!! Big time! :-)

Inte mer än väntat...

Den borgerliga regeringen vill nu strama åt reglerna för a-kassan än mer. Personligen blir jag inte särskilt förvånad... Vad kunde man vänta sig, liksom?

Jag undrar bara hur långt man kommer att gå för att helt avfolka glesbygden, för det är det som detta kommer att lea till i förlängningen om ni frågar mig. Jag fascineras också av den arrogans som man visat från regeringshåll gentemot kritiker - att det var det här folket ville ha, skyll er själva - typ.

Jag hoppas bara att alltför många liv inte ska raseras på grund av arbetslöshetspolitiken som drivs under tiden fram till nästa val. Jag hoppas vid Gud att varken jag eller maken ska behöva förlora våra jobb!

Fredag!

image15Jag kan inte komma ihåg när jag senast kände mig så här glad över att det är fredag och över att en hel, lång, skön helg bara väntar på att upplevas...

Ändå har den förra natten varit hemsk! Lillebror fick feber igen i går kväll och har ormat sig i sin säng, flyttat över bredvid mig och legat där och ormat sig, sparkat på mig och tjongat mig i huvudet när han vänt sig (inte med flit då, men man sover ju oroligare när man är lite sjuk...) Storasyster var pappasjuk och grät av saknad efter sin far som varit på kurs i Holland en vecka (kommer hem i morgon *hurra*), det slutade med att hon fick somna i storsängen hon också. Där har jag då legat, mellan två ormande barn. Den ena orolig på grund av sjukdom och den andra som en igel på ryggen för att hon kände sig liten och lite ensam...

Jag tror att jag sov typ en halvtimme-en timme på raken som mest och var förstås dödens trött när jag vaknade på morgonen *suck* På jobbet var det förstås fullt upp, har kandidater och det kräver ju sitt - men det är stimulerande och roligt!

Ändå... Ändå, sitter jag här efter att ha hängt tvätt (de nya meandi-kläderna kom i dag *ytlig lycka*) och är bara nöjd med tillvaron. Kanske är det för att maken kommer hem i morgon. Kanske är det för att det är fredag i dag. Kanske är det för att det börjar våras. Kanske är jag bara glad?!


Ett par små måsten ;-)

Blev inspirerad av Amlon :-)

You Are Chocolate Ice Cream
Dramatic.
Powerful.
Flirty.
What Flavor Ice Cream Are You?


You Are Winter!
Intelligent
Serious
Cozy
Calm
Shy
What Season Are You?


Tacksam!

Jag är så tacksam över att min dotter känner att hon kan vara uppriktig mot mig när det uppstår konflikter mellan henne och lillebror här hemmavid. Att hon ärligt berättar om hur hon uppfattar sin respektive sin lillebrors roller i konflikterna.

Jag är så tacksam över att hon faktiskt också kan berätta åt mig om allt inte varit en dans på rosor på dagis när jag frågar hur hennes dag har varit, att hon inte känner ett ansvar att alltid svara bra, roligt, kul eller något liknande.

Jag inser att detta inte är självklarheter, men jag är så glad över att hon vill, kan och vågar berätta även om sådant som är jobbigt eller svårt för henne.

Jag är så lyckligt lottad som har just de två barn jag har hemma hos mig. För att det var just dem jag fick bli mamma till. För att de är makens, mannen som jag älskar så mycket, barn...


God natt, var ni än befinner er!

Femitopp!

Då har vi suttit och kollat på mello igen. Bra mycket trevligare kvällssysselsättning än att slåss med en overallsdragkedja, om ni frågar mig ;-)

Faktiskt är jag väldigt glad över resultatet i kväll! Mina två favoriter hamnade etta och tvåa, makens två favoriter (min trea och fyra) kom trea och fyra. Åsså är jag ju himla glad över Marie Lindbergs låt! Jag tycker fortfarande inte att hennes röst riktigt räcker till - men låten, LÅTEN är helmysig om än lite sorglig förstås...

Det kunde inte bli bättre!

Hejja Sverige!

Helsinki: Nyt ollaan tulossa!

Bränn!!! Bränn!!! Bränn!!!

Känsliga personer slutar läsa nu och återkommer en annan vackrare dag...

Att sy två mantlar till barnen, en gardinlängd eller möjligen fålla upp ett par byxor går väl an, men där går också gränsen.

Har nu tillbringat större delen av kvällen med att försöka sy fast en dragkedja i dotterns overall. Men i h-vete att det ska gå, tydligen!

ALLT strular och det verkar som att det inte är meningen att alla delar ska bli fastsydda samtidigt. Glipar det inte på framsidan, så glipar det på baksidan. Tar inte tråden slut, så går nåljä*eln av.

Hatahatahatahatahata symaskiner! Hatahatahatahatahata sömnad!

På måndag är det jag som går till en sömmerska och ber dem fixa det så snart som möjligt! Jag skiter i vad det kostar - jag tänker INTE göra det själv! Nej, njet, ikke, ei, no, nope, nix, nichts... Aldrig!

Symaskinsjä*eln har jag bara lust att bränna upp på ett vackert bål ute på gatan... Bränn!!! Bränn!!! Bränn!!!

Slå av TV:n!

Dags för veckans (?) miljötips!

På tal om det förra med snålspolande toaletter så kan en gammal toastol dra 9 liter vatten/spolning medan en ny drar det halva. Om vi talar reda pengar så kan man spara 900 kr/år på att byta toastol eller för den delen att justera vattenflödet med vattenfyllda petflaskor :-) Fast man trycker ju inte ner 4 liter petflaska i vattenbehållaren, men hälften skulle ju ändå potentiellt kunna ge 450 kr mer i fickan varje år...

I alla fall. Veckans miljötips är att slå av all elektronik som står och puttrar i stand-by-läge.

Förutom att apparaterna fortfarande drar ström i stand-by så är faktiskt brandrisken större! Dessutom finns det nya undersökningar som tyder på att ca 10% av hushållens elförbrukning går åt till detta. 10%. Till saker som vi inte ens använder för stunden.

Vi har en årsförbrukning på ca 29000 kWh just nu (huset värms med direktverkande el...). För det betalar vi ca 27500 kr. Räknar man bara rakt upp och ner sådär så skulle vi kunna spara 2700 kr/år på att slå av all elektronik som inte används. En annan hemsida (teflonhjärnan har däremot glömt vilken och jag hittar inte igen den!) uppgav en summa om ca 500 kr/år när man talade om reda besparingar. 50-70 kr/år bara genom att slå av TV:n "ordentligt".

Men oavsett vilket, slå av apparater du inte använder och du sparar förutom pengar för din egen del även vår miljö!

Peace, love and understanding!
image14


Det slog mig...

Såklart! Jag hittar ju inte några underligheter om mig själv därför att det underliga/egendomliga är normalt för mig. Jag är alltså inte normal, utan bara konstant underlig :-)


Utmaning om underligheter

REGLER:
Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir "tagna" ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Till slut väljer bloggaren sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter det är gjort skriver han eller hon en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit "tagna" och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

1. Jag skårrade när jag var liten och fick gå hos talpedagog i åk 3-4, tills jag hade lärt mig och fått befäst hur man uttalar R.


2. Jag är bra på att ge ett lugnt intryck fastän mitt inre är i uppror.

3. Jag har suttit i bordet bredvid Mats Sundin och Börje Salming på Mommas och varit fullständigt ointresserad av dessa världsstjärnors närvaro. Nu i efterhand kan jag väl tycka att jag åtminstone kunde ha gått fram och bett om deras autografer - de är ju två av de största - men okej... Världen snurrar vidare för det :-)


4. Jag har prestationsångest inför det mesta, vilket leder till att många saker förblir ogjorda. Men jag övar på att befästa innebörden av uttrycket "tillräckligt bra" hos mig själv ;-)

5. Jag tycker att naturgeografi och meteorologi är jätteintressant! Läste en baskurs i Geovetenskap parallellt med mina ordinarie kurser på universitetet bara för skojs skull :-)

6. Lyssnar helst på lättsmält, superkommersiell musik :-)

Shit, vad svårt detta var! Jag kanske är normal i alla fall?! :-D

Jag utmanar i alla fall:
1. Carola.
2. Stålpappans fru, Åsa.
3. Charlotte
4. ...
5. ...
6. Det tog tvärstopp, jag är tydligen rätt asocial i bloggvärlden så jag nöjer mig med tre utmaningar :-)


Ja är en snäll piiins, mamma!

Sonen har blivit väldigt förtjust i att klä ut sig och i att leka att han är en massa olika figurer. Vi har Sjörövar-Fabbe på besök med jämna mellanrum (rätt ofta, faktiskt), liksom Spajdemään, diverse olika Piiinsar och Pinsessor för att inte tala om självaste Pippi.

Vi har ju en del utklädningskläder här hemma: Pippi, en prinsessutstyrsel och så lite andra grejjor som man kan spöka ut sig med. Men inget direkt "killigt" sådär (där kom det...). Inga mansroller som man kan ikläda sig direkt. Ja, förutom Sjörövar-Fabbe-hatten då.

Kollade lite på lekbutiken vad som fanns och det är ju det vanliga: Zorro, cowboys, rustningar... Men inget som passar kommentaren "Ja är en snäll piiins, mamma".

Vad gör då inte en blödig mamma för sin son som älskar glitter, tofsar i håret och sitt prinsessnattlinne lika mycket som han fascineras av allt som låter och rör sig, typ morfars snöslunga? Jo, hon tar reda på sonens favoritfärger (rött och gult), dotterns dito (blått och rosa), travar iväg på stan och inhandlar lite blankt tyg och vackra band, sätter sig vid symaskinen och syr två mantlar. En för en snäll piiins och en värdig en busig prinsessa ;-)

image15
Underverken i väntan på att de levande underverken ska vakna ;-) Jag känner mig nöjd med mina alster...

Hur mycket pengar kan man ha???

JoVi bloggade om dotterns fäbless för nappar och så fanns det lite bilder på några Blingaliciousnappar... Kunde inte låta bli att gå in på webbshopen och kolla vad som fanns plus att jag ju var lite nyfiken på vad de kunde tänkas kosta :-) Inte för att något av barnen använder napp längre, men kolla kan man ju.

Jag trodde att jag skulle dö!

Okej att jag har ågren för nya glasögon för över 5000 kr... Men 550 kr för en napp??? 550 svenska kronor??? För en napp... EN enda napp?

Men de var grymt läckra...

Sådana här hade jag velat ha till ungarna - om jag hade haft så mycket pengar att jag inte vetat vad jag skulle göra med dem, om barnen inte hade varit den sortens barn som vässar tänderna på napparna och om de fortfarande hade använt napp :-)

Blått till storasyster och rött till lillebror förstås!

image12 image14


Missunsamt värre...

Jag kan bara konstatera att jag har ett drag av missunsamhet gentemot mig själv. Jag beställde ju nya glasögon igår och har haft lite ågren över att de kostar drygt 5300 kr *gulp*.

Har gått och funderat på om det verkligen, verkligen är så att jag behöver nya glasögon... Nog hade jag väl ändå klarat mig ett tag till med de jag har? Det hade ju kunnat fungera bra om jag bara fyllde i lite färg, typ tusch, där den lossnat på skalmarna...

I natt drömde jag också om detta med nya glasögon (säger ju en hel del om vilken ågren jag har haft). I min dröm talade jag med kronprinsessan Viktorias presschef. Hon deklarerade att kronprinsessan minsann inte köpte glasögon mer än var 10:e år. Det var så ofta som det avsattes pengar för just henns glasögon.

Å så kommer jag här då och köper nya glasögon redan efter fem år när självaste kronprinsessan bara köper nya glasögon var 10:e år... Hur kan jag?! ;-)

Jag har i alla fall bestämt mig för att försöka göra mitt bästa för att skippa det dåliga samvetet. Så överdrivet mycket har jag inte satsat på mig själv sedan oktober 2002 när dottern föddes. Snarare tvärtom. Men det går ju fort att vänja sig vid att inte satsa på sig själv/unna sig lite nytt och jag antar att det är det faktum att jag köpt mig en del nytt nu på sistone som gör att samvetet spökar lite... Jag är ovan :-)

Egodagar

Jag är inte bättre förälder än att jag låter barnen vara på dagis två dagar denna vecka, trots att jag har sportlov...

Däremot känner jag att jag behöver få två dagar för mig själv - tid till att gå på badis och floata (jätteskönt!), raka benen och kanske läsa klart Familjegraven av Katarina Mazetti. Typ. Sådana där onyttigheter som gör att man får mängder med mer tålamod och ork framförallt.

Min egosysselsättning:
image8 image9
(mina håriga ben tänker jag däremot inte exponera i bloggen ;))

Jag var faktiskt in på Synsam och beställde ett par nya glasögon också (Silhouette Minimal Art). Har haft de nuvarande sedan 2001, så det var lite på tiden med ett par nya bågar. Lustigt nog hade min syn förbättrats något, kanske har det att göra med mitt minskade sockerintag - det finns ju de som hävdar att socker bidrar till sämre syn.
image10
Ungefär så här kommer de nya googlisarna att se ut - linserna har en annan form, men i stort i alla fall...

Nu däremot är det dags att hämta telningarna från dagis. Hoppas att de har varit ute på eftermiddagen också - det är ett underbart väder! Sedan ska vi till mormor och äta. T. fick den stora äran att välja mat och det blev förstås spaghetti och köttfärssås till båda barnens stora glädje.

Tjingeling!

RSS 2.0