Björnmamma har vaknat

Lugnet har börjat lägga sig igen och det känns bra. Barnen tänker fortfarande mycket på sin vän och så ska det ju vara. Begravningen är på lördag och inga barn kommer att närvara. Det är okej, vi kommer att gå förbi och tända ljus vid graven senare istället.

Lillebror har också klurat långt mycket mer än vad man hade kunnat tänka sig att han skulle göra. Han har kopplat hela den här åka-till-himlen-grejen till Peter Pan. Lena, John och Mikael flyger ju upp till Landet Ingenstans bortom stjärnorna och det är där X befinner sig nu, med de andra vilda pojkarna som lillebror ser det. Gillar tanken.

image71Vid nattningsdags berättar dottern om något som fick björnmamma såväl som björnpappa att vakna. Hennes kusin med kompis hade jagat bort dottern och hennes kompis (en yngre pojke) från en sågspånshög som de lekte med. Sedan kröp det fram att kusinens kompis slagit henne i ansiktet i torsdags.

Hon hade "glömt" att prata med personalen om det inträffade. Men man känner sina löss på gången och jag kan sätta skallen på att dottern inte "glömt" att berätta om dessa händelser. Hon har medvetet låtit bli att göra det för att hon är rädd. Simple as that. Jag har så svårt för sådant där översitteri och sådana där fasoner. Sedan spelar det ingen roll vem det handlar om. Samma sak ska gälla alla, mina egna barn såväl som andras. Jag vet att sonen kan ha tricks och tjuvknep för sig och samma gäller där...

Båda incidenterna hade inträffat under utevistelsen och jag vet att personalen ofta sitter på en bänk och pratar istället för att vara närvarande där barnen är. I morgon går vi lite tidigare till dagis och jag kommer att ta upp det inträffade med dem. De får helt enkelt lov att lyfta på rumporna och vara bland barnen - det behövs uppenbarligen. Sedan vet jag att konflikter ofta uppstår ungarna sinsemellan och det hyser jag en ganska stor tolerans inför. Men inget barn ska behöva vara rädd för andra på dagis. De ska inte behöva känna oro för att bli påhoppade varken fysiskt eller på annat vis av andra barn.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Uppdatering 11/9-07

Tydligen har fröknarna på en annan avdelning förbjudit barnen att gå och leka med sågspånen eller bredvid farbrorn som sågat ner ett träd.

Att de inte ska vara i närheten av en motorsåg eller någon som jobbar med att fälla träd är naturligtvis inte mer än rätt.

När jag återigen talade med dottern om dessa sågspån (hur kan så små saker egentligen ta sig sådana stora proportioner?) så hade åtminstone inte hennes fröknar så uttryckligen förbjudit barnen från att leka med sågspån.

Måste kolla med personalen vad som har sagts om detta egentligen. Det är ju onekligen praktiskt om alla har samma förhållningsorder. Om det sedan är så att något område "spärras av" så bör ju också någon vuxen vara där och mota undan barnen så att de inte behöver ta de vuxnas ansvar och vakta på varandra. Så klart att alla kan hjälpas åt att följa regler och att man kan påminna varandra, men då bör reglerna också vara desamma...

Kommentarer
Postat av: IT-mamman

Ja, ta upp det med personalen! Rumpsittande fröknar finns det gott om på en del dagis. Såna som inte ens ids hälsa när man kommer och hämtar sin lilla telning.
Det hinner hända mycket medan de pratar om senaste tv-programmet. Usch, nu var jag dum. Fast det är så jag har upplevt det på vissa stället. Som tur är finns motsatsen på andra ställen. Kram!

2007-09-10 @ 22:38:42
URL: http://itmamman.wordpress.com/
Postat av: Pippi

Ja och jag bör ju i rättvisans namn tillägga att jag i det stora hela är mycket nöjd med barnens avdelning och fröknarna som jobbar där. Men det är typ de, som jag får intrycket av, som är någorlunda aktiva och närvarande... En eller två personer räcker ju heller inte till för att ensamma hålla koll på närmare 50 barn. Näpp! I morgon ska det protesteras och ställas lite krav.

2007-09-10 @ 22:45:15
URL: http://pippi.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0